Productie in de spotlight: Anthony Esteban 

“Roxane is een geweldige hulp geweest bij het vinden van locaties, het vinden van mensen om mee samen te werken en in het algemeen om vertrouwd te raken met de filmwereld in Noord-Nederland.”

Vandaag in de spotlight: Anthony Esteban!

Op dit moment ontwikkelt hij een serie over klassieke auto’s en oldtimers. “Het was een enorme verrassing voor mij om te ontdekken hoeveel autocultuur er hier in het noorden van Nederland is en omdat ik zelf een autoliefhebber ben, voelde ik me genoodzaakt om een ​​project rond dit onderwerp te bouwen.”

Eind November filmde hij de pilotaflevering van een autoshow met een prachtige Opel Kadett uit 1972. Hij schoot op een aantal prachtige landweggetjes in de buurt van Gasselte. “Het idee van de show is dat ik een paar dagen in een klassieke auto rijdt en mijn indrukken geef, samen met een beetje geschiedenis over het model, de auto zelf en in het algemeen het jaar waarin deze is gemaakt.”

Anthony hoopt met zijn show zowel autoliefhebbers als mensen die niet zo van auto’s houden, maar wel genieten van historische weetjes en mooie beelden aan te spreken. Hij werd hiervoor geïnspireerd door ‘Top Gear’ van zo’n 10-15 jaar geleden. Anthony: “Toen het nog een autoshow was met entertainmentelementen in plaats van een comedyshow met auto’s! Het was fantastisch om de autogemeenschap te leren kennen en ik ben een fotoproject begonnen met klassieke auto’s en hun chauffeurs. Ik weet nog niet of ik er een tentoonstelling van ga maken, of een boek, of iets heel anders, maar het is een heel spannend project.”


Toen Anthony in de zomer van 2021 de opdracht kreeg voor een groot project voor het technologiebedrijf Huawei ontdekte hij Screen Noord. “Ik ben over het algemeen een solo-filmmaker, maar voor dit project had ik een goede crew nodig. Ik vroeg een collega-filmmaker of hij me kon helpen en hij stuurde me naar Roxane Schreiber van Screen Noord.” Vertelt Anthony.

Anthony vervolgt: “Sindsdien hebben we contact en Roxane is een geweldige hulp geweest bij het vinden van locaties, het vinden van mensen om mee samen te werken en in het algemeen om vertrouwd te raken met de filmwereld in Noord-Nederland. Sindsdien ben ik samen met Karin, mijn producer, lid van de Filmvereniging Groningen en het was een fantastische ervaring om andere filmmakers te ontmoeten.”

Anthony is Fransman, maar woonde de laatste tien jaar in Engeland. Twee jaar geleden kwam hij naar Nederland; Groningen om precies te zijn. Omdat Anthony in Groningen woont voelt filmen in het noorden van Nederland voor hem natuurlijk aan. Hij vertelt enthousiast: “En er is zo’n prachtig landschap net buiten de stad, ideaal om auto’s te filmen zonder al te veel verkeer! Ik denk dat het enige nadeel van de regio is hoe vlak het is, maar tegelijkertijd maakt het deel uit van de charme van Nederland. Ik kijk er naar uit om de regio steeds meer te ontdekken en in mijn films te laten zien.”

Zijn doel? “Op dit moment kijk ik ernaar uit om in de regio meer connecties op te bouwen met andere filmmakers en autoliefhebbers. En om de regio recht te doen met mijn films natuurlijk!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.