Industry Guide: De parels van Screen Noord

Screen Noord portretteert de bijzondere ondernemers in Noord-Nederland die jou als producent, regisseur of locatie-scout op weg kunnen helpen.

Faber Audiovisuals

Eerlijk zeggen: ooit geweten dat een Fries bedrijf verantwoordelijk is voor de led-schermen van het Eurovisie Songfestival, de Vrienden van Amstel Live, 3FM Serious Request, Symphonica in Rosso, de MTV EMA Awards in Düsseldorf en de Formule 1 Race in Zandvoort? En dan te bedenken dat dit slechts het topje van de top op het topje van de ijsberg is?

Bear Cinema Rentals

In Groningen gevestigd maakt de onderneming al jaren naam als de plek ‘waar jij alles kunt huren voor een videoproductie.’ En dat palet aan mogelijkheden lijkt anno 2023 grenzeloos. Omdat de ontwikkeling van camera’s, lenzen, licht en audio doorgaat en de technische mogelijkheden nooit ophouden.

Anton Felipa: Screen Noord & New Noardic Wave

Regelneef, manusje-van-alles, ritselaar en – ik geef toe, een tikkeltje ouderwets – Jan Doetal of duvelstoejager. Het is gek dat er nauwelijks eerbiedwaardige benamingen bestaan voor mensen met meerdere talenten. Personen die vaak over verschillende buitengewone capaciteiten beschikken, in allerhande vakgebieden bovendien. In de filmwereld heet zo iemand een commissioner. Kijk, dat klinkt al een stuk beter.